Vše o životě a pro život!!


"Zdravé" jogurty

Evropské středisko pro potravinovou bezpečnost provedlo rozsáhlou výzkumnou studii na téměř 1.000 vzorcích jogurtů vyráběných různými mlékárenskými společnostmi, aby zjistilo, jestli jsou tolik oblíbené jogurty zdravé, jak tvrdí reklama. Výsledky výzkumu se ukázaly být zklamáním: jogurty nemají na lidské tělo zázračný terapeutický efekt, ani nezlepšují imunitní systém !!!
Podle výzkumu nemají jogurty žádná pozitivní vliv na chemické procesy v lidském zažívacím systému. Vlastně jsou jogurtové nápoje zcela neprospěšné – tělo nerevitalizují, jak tvrdí reklamní slogany jejich výrobců - uvedl Medpulse.
Mnoho společností vyrábějících jogurty stále působí na potenciální zákazníky starými slogany, tvrdícími, že jejich produkty mají vysoce pozitivní vliv na zažívací systém a tělo jako celek.
Zkrátka jogurt není nic jiného, než atrapa. Navíc některé jogurty, stejně jako další typy mlékárenských produktů, mohou být pro lidské zdraví nebezpečné. Mnoho jogurtů dostupných dnes ve všech obchodech na světě nemá s produktem vymyšleným před několika tisíci let na území moderního Bulharska nic společného.
Stále věříte mýtům o probiotických bakteriích, které zlepšují imunitní systém a zažívací trakt? Pokud ano, jste oblbováni.
V Moskvě došlo k mnoha případům, kdy lidé vedoucí zdravý způsob života byli nakonec hospitalizováni. Mnozí z těchto pacientů byli diagnostikováni s pankreatolýzou. Po dotazu na jejich jídelníček řekli, že konzumovali jogurtové nápoje Danone, jako Actimel a další. Pankreatolýza je velmi nebezpečná nemoc, která ničí slinivku.
Na tomto faktu není nic překvapivého. Actimel, jako mnoho dalších produktů Danone, obsahuje E1442 – geneticky modifikovaný kukuřičný škrob (chci podotknout, že v USA jiná  než GMO kukuřice a tedy škrob není, v EU se nesmí GMO škrob používat, ale kdo ví), zahušťovadlo. Geneticky modifikované typy škrobů mají velké molekuly. Chemici, kteří takové látky vyrábí, říkají, že je nemožné předpovědět, jak se budou tato molekulární monstra chovat v lidském těle.
Nebezpečné škroby jsou obsaženy nejen v kultivovaných mléčných výrobcích, ale také v kečupech a majonézách. Vědci stále neví, jestli se tyto škroby během trávícího procesu rozkládají, a jak. Faktem je, že moderní medicína nyní musí pouze umožnit předpokládat, že takové škroby útočí na slinivku lidské bytosti.
Lidské tělo očividně neví, jaký druh enzymů má vyrábět, aby rozštěpilo tak monstrózně velké molekuly.
Co se týká zázračných probiotických bakterií v moderních jogurtech, bylo zjištěno, že takové bakterie mohou v lidském žaludku vydržet pouze několik minut. Protože nemohou mít na zažívací trakt léčebný vliv. Člověk by měl mít také na paměti fakt, že kultivované mléčné produkty, které byly uskladněny měsíce nebo déle, nemohou přinést vůbec nic dobrého.
Když takové jogurty kupujete, jen vyhazujete své peníze (a ničíte si své zdraví – p.p.).
K tomu chci nesměle podotknout. Tam, kde se obyvatelstvo převážně živí kukuřicí (např. Jižní Amerika) je od pradávna známo, že mají problémy se zažíváním, se záněty nejen slinivky a ucpáváním cév. Kukuřice má velké molekuly škrobu, s kterými si organismus neporadí. Proto také se nikdy u nás prasatům nesmělo zrno kukuřice šrotovat na sítech menších 3 mm. Není to tedy záležitost GMO kukuřice, ale kukuřice obecně. Dřív se u nás ve velkém kukuřice nepoužívala k lidské výživě a kukuřičný škrob se používal pouze k technickým účelům a vůbec, vždy jsme měli dost škrobu svého bramborového, tak nač dovážet kukuřičný!  Ing Maria Saláková

Příběh jedné bývalé milovnice jogurtů:
Díky jogurtům,které jsem konzumovala ve větší míře mám opakované trombózy. Zjistili to teď nedávno. Byla jsem na kontrole v Dačicích, tu sraženinu mi posílali až do Prahy do nukleární laboratoře a tam zjistili bakterii Corinebacterium, která se používá jako zrání v jogurtech. V žíle nemá co dělat,zkrátka tyto nekvalitní jogurty,jako jsou Danone, Flori...án - víceméně umělé, organizmus nevstřebá a tím´způsobí ucpávání cév.Bohužel to zjistili u 27 lidí z 90 což je 30% a já jsem bohužel mezi nimi.Ostatní procenta tvoří např. nehýbání - cestovatelská trombóza, různé záněty atd. Poslední roky přibyl značný počet trombóz v celé republice. Zatím se tím nikdo nezabýval než dr. Čepl v Dačicích, ke kterému jezdím. Má tam cévní centrum pro Jižní Čechy a Vysočinu, moderní ultrazvuky, které nemají ani v Pelhřimově. Jezdí tam i z Jihlavy. O těch jogurtech už bylo psáno i v některém časopise nějakým docentem z Prahy a ten tam psal také o možném ucpávání cév z mléčných výrobků Teď 14 dní nejím jogurty,tavené sýry, mléko, které mám teď zakázané. Můžu ze sýrů jen tvrdé z jogurtů ty drahé ve skleničce - naše České.
Cítím se lépe a snad už budu mít konečně pokoj. Všechna vyšetření mám dobrá,krev také,aspoň vím,že jsem zdravá a nemusím brát žádný varfarin. Povrchové cévy mám sice špatné,ale hluboké dobré.I tak se mohlo utrhnout způsobit embolii, proto to vysátí sraženiny Jsem ráda,že se zjistilo od čeho to je a od té doby ani na jogurty chuť nemám. Radka Chalupová