Vše o životě a pro život!!


Potraviny proti rakovině

OLIVY. Olivy a olej z nich díky antioxidantům fungují jako elixír mládí, ale také chrání buňky před změnami, které vedou ke vzniku rakoviny. Kyseliny obsažené v olivovém oleji navíc zvyšují účinnost léků při rakovině prsu a potlačují zhoubné bujení.

JABLKA. Říká se, že 1 jablko denně chrání proti rakovině, a vědecké studie to opravdu potvrzují. Důležité je jíst jablka i se slupkou, protože ta obsahuje látky, které fungují jako skvělá prevence a dokážou omezit růst nádorů.

ŽENŠEN. Královský kořen má díky složce zvané prositel protirakovinový účinek u metastáz lymfatických uzlin. kromě toho zvyšuje obranyschopnost a pomáhá uzdravení pacientů po radiologické „léčbě“.

VÍNO. Ať dáváte přednost hroznům nebo kvalitnímu pití z nich, dopřáváte si velmi zdravou pochoutku. Obsahuje polyfenoly, které mají významný protirakovinový a protizánětlivý účinek, ale hrají také důležitou roli při prevenci srdečních chorob a cévních onemocnění. Zdravější je víno červené.

ČESNEK. Milovníci česneku mají až o 32 % nižší riziko, že se jednou budou muset s rakovinou potýkat. Látky, které česnek obsahuje, totiž zpomalují dělení rakovinových buněk a také chrání organismus před působením volných radikálů.

MRKEV. Je zásobárnou vitamínu A, stejně jako salát obsahuje karotenoidy. Chrání před rakovinou kůže a plic.

RAJČATA. Stejně jako paprika obsahují látku lykopin, která tělo chrání před rakovinou střev, plic a prostaty.

SALÁT. Klasický, ledový, čínský, .. – jakýkoli si vyberete. všechny druhy obsahují kromě vitamínu C a kyseliny listové i karotenoid, který pomáhá proti rakovině. jako bonus můžete brát antioxidanty, které omlazují.

ZELÍ. Tradiční „jídlo chudých“ obsahuje obrovské množství vitamínu C a spoustu vlákniny, takže chrání před rakovinou prsu, střev a gynekologickými nádory.

ŘEDKVIČKY. Zásobují tělo hořčičným olejem, vitamínem C, vápníkem a hořčíkem, takže chrání především střeva a močový měchýř před zhoubným bujením.

RŮŽIČKOVÁ KAPUSTA. Kromě céčka obsahuje spoustu glukosinolátů, které se v těle mění na hořčičné oleje a působí jako antibiotikum, jež ničí nemocné buňky. Je účinná proti rakovině žaludku a střev.

CUKETA. Díky kyselině listové a selenu snižuje riziko rakoviny prostaty, žaludku, plic, ale i tlustého střeva.

DÝNĚ. Obsahuje selen a karotenoidy, takže působí protizánětlivě a chrání před volnými radikály, které můžou způsobit rakovinu.

CELER. Konzumace této zeleniny snižuje riziko působení karcinogenních látek, které se do těla dostávají v uzeninách nebo přepáleném tuku. takže pokud salám, tak jedině s celerem!

ZELENÝ ČAJ. Pokud si každý den dopřejete šálek, podpoříte tak imunitu, tělo funguje, jak má a dokáže si se zhoubnými buňkami lépe poradit.

ARTYČOK. V jeho listech najdete spoustu flavonoidů, které podporují odbourávání žluči a chrání játra. Tato zelenina velmi rychle dokáže zbavit tělo nebezpečných toxinů.

ŠPENÁT. Odplavuje volné radikály a díky kyselině listové chrání buňky před rakovinou. Lepší je samozřejmě čerstvý, ale pomůže vám i mražený.

MAKRELA. Ze všech mořských ryb v sobě má největší množství omega-3 mastných kyselin, které snižují riziko rakoviny střev prostaty a prsu.

CHŘEST. Tato afrodiziakální zelenina obsahuje vitamíny C a E, které posilují imunitu. Draslík zároveň odvodňuje, takže pomáhá vyplavovat škodlivé látky z těla. Konzumací chřestu předcházíte především rakovině střev a jícnu.

OSTRUŽINY. Jsou nadupané železem, ale i draslíkem, takže léčí chudokrevnost a odvodňují. Kromě toho obsahují kyselinu ellagovou, která váže karcinogenní látky ve střevě a zneškodňuje bakterie a viry.

RYBÍZ. Dodává tělu vitamíny C, A, E, ale také železo. Díky vláknině podporuje činnost střev a brání vzniku rakoviny tlustého střeva.

JAHODY. Tato zásobárna vitamínu C a železa má podobné účinky jako ostružiny.

POMERANČ. Nestačí jen popíjet pomerančovou šťávu, ideální je jíst dužninu, která obsahuje spoustu vitamínu C, flavonoidy i selen. Tato kombinace snižuje krevní tlak, hladinu cholesterolu, ale i riziko vzniku rakoviny.

SÓJA. Obsahuje látky podobné hormonům, které snižují riziko osteoporózy, ale i možnost vzniku různých druhů rakoviny.

ŠVESTKY. Zajímavý koktejl minerálních látek a stopových prvků dělá ze švestek účinný prostředek proti zhoubnému bujení.

PAPÁJA. Šťastná kombinace účinných látek v tomto ovoci chrání srdce před infarktem a tělo před rakovinou.

FENYKL. Optimální zelenina nejen pro každého, kdo trpí zažívacími potížemi. Podle nejnovějších výzkumů totiž fenykl hubí choroboplodné zárodky i zhoubné bujení.

CIBULE. Tato zázračná rostlina umí vázat rakovinotvorné sloučeniny v žaludku, bojuje proti zánětům a působí jako štít proti všem infekcím.

HRÁCH. Patří k zelenině s nejvyšším obsahem bílkovin, ale obsahuje i spoustu minerálních látek a vitamínů. Snižuje hladinu cholesterolu, brzdí růst bakterií a virů, je protizánětlivý a chrání i před rakovinou.

ČOČKA. Působí na naše zdraví podobně jako hrách, navíc dokáže ve střevech vázat jedovaté látky a vyloučit je z těla ven dřív, než začnou škodit.

MLÉKO A JOGURT. bakterie kyseliny mléčné zabraňují zácpě, posilují imunitní systém a brání vzniku rakoviny střev.

CITRON. Díky látce limonu dokáže zvýšit aktivitu některých enzymů v játrech, které mohou bránit vzniku rakoviny.

KORIANDR. Podle nejnovějších studií jsou antibakteriální látky v koriandru dokonce účinnější, než některá antibiotika. není divu, že chrání tělo před nebezpečným bujením.

ŽITO. Vláknina, kterou obsahuje, čistí střeva, takže je nejen prevencí, proti rakovině, ale dokáže navíc aktivně bojovat proti rakovinovému bujení vyvolanému hormony – například rakovině prsu nebo dělohy.

POHANKA. Je opravdovým pokladem pro duševně pracující. Posiluje nervy a podporuje spánek. Díky kyselině fenolové navíc potírá volné radikály a brání rakovinovému bujení.

JEČMEN. Miskou ječmenné kaše se dá bojovat téměř proti všemu. Podporuje činnost mozku, ničí viry, snižuje cholesterol i riziko onemocnění rakovinou.

MUNGO. Klíčky této rostliny jsou skvělým zdrojem vitamínů, enzymů, bílkovin, cukrů, tuků a minerálních látek Jsou lehce stravitelné, zvyšují imunitu organismu a jsou účinné v boji proti rakovině, obezitě a stárnutí.

ŘEŘICHA. Díky glukosinolům likviduje tato rostlina choroboplodné bakterie ve střevech i v močových cestách a hlídá správné hospodaření těla s minerálními látkami.

BORŮVKY. Přírodní modré barvivo v borůvkách přispívá k ochraně před infekcemi, ale i srdečně-cévními chorobami a rakovinou.

MELOUN. Má ideální poměr draslíku a sodíku, takže pomáhá léčit ledviny, ale i dáky vysokému obsahu karotenoidů podporuje tělo v boji se škodlivými látkami i rakovinovým bujením v počátečním stádiu.

LAPAČO (LAPACHO). Tradiční jihoamerická bylinka se užívá jako čaj proti virům, bakteriím a houbám. Kromě toho podporuje léčení nádorových onemocnění a leukémie.

PETRŽEL. Díky čisticím účinkům, které má na naše tělo, udržuje organismus zdravý a odolný proti útokům zhoubných buněk.

PŠENICE. Obsahuje podobné látky jako žito a je ideálním zdrojem energie nejen pro svaly, ale i pro mozek a nervové buňky.

ČERVENÁ ŘEPA. Kromě ochrany před rakovinou dodává tě železo, měď, mangan, vitamíny A, B, kyselinu listovou.

HOVĚZÍ MASO. Dodá tělu tolik železa a zinku, jako žádná jiná potravina! Posiluje imunitní systém, funguje jako antioxidant a stimuluje látkovou výměnu, takže chrání organismus před rakovinou.

MERUŃKY. Obsahují beta-karoten, který dokáže neutralizovat agresivní volné radikály ze slunečního světla, nikotin i jiné škodlivé látky. Meruňky dokážou zpomalit růst rakovinových buněk v počátečním stádiu.

MANDLE. Oleje a látky, které tato pochoutka obsahuje, dokážou výrazně snížit hladinu nebezpečného cholesterolu a pomáhají proti infarktu i rakovině.

KŘEN. Díky hořčičným olejům chrání před rakovinou a bojuje s choroboplodnými bakteriemi a houbami.

LOSOS. Antioxidanty, vitamin E a selen zlikvidují volné radikály dřív, než stačí poškodit buňky v těle, a tím způsobit rakovinu nebo srdečně-cévní onemocnění.

BROKOLICE. Čím častěji si naservírujete brokolici, tím lépe. Obsahuje velké množství zázračné drogy - sulforaranu, která brání tvorbě rakoviny, především prsu.