Vše o životě a pro život!!


Kila dolů!

VAŘÍME ZDRAVĚ A JÍME S ROZUMEM
Vítejte!
Celá dokumentační galerie:
Čtěte si postupně, je to vlastně taková knížka, když vám bude připadat, že byste takový jídelníček na svoji osobu chtěli vyzkoušet, tak mi napište na níže uvedené emaily.
Nejsem z žádné poradny pro hubnutí a nepropaguji žádné preparáty. Nebudu vám tady lhát, že něco spolknete nebo vypijete a zhubnete. Já pracuji s normálními potravinami a vybírám je tak, abyste mohli jíst věci z obchodu, maso i sacharidy, nedávali si do těla zbytečně nějakou chemii,no a na závěr věděli, jak si získanou váhu udržet. Také Vám nebudu dávat nějaká mražená hotová jídla, která nevíte , co obsahují a zdravému stravování vás stejně nenaučí. Konzultace , které nabízím , nejsou samoúčelné.
Každý má problémy s jinými chutěmi v jinou denní dobu, to se musí řešit individuálně. Sestavit racionální jídelníček z dostupných potravin na celém území ČR a také finančně dostupných tak, aby fungovat nebyla záležitost chvíle. Základem jídelníčků jsou zdravé potraviny ne žádné preparáty.
Jídelníček je vodítko výměny potravin každému vysvětlím. Záměrně jsem nevolila jen vysvětlení zásad, ale volila formu jídelníčku a přídavných pokynů a možnost konzultací "za pochodu" , člověk se má čeho chytit, je to taková škola hubnutí hrou. Ono když vám někdo dodá nějaké obecné zásady a zdravé recepty, mnohdy to je z časových důvodů těžké převést do praxe. Myslela jsem si tedy , že takový jídelníček k těm zásadám dodá vhodné vodítko pro běžné uspěchané dny.
Můžete si stokrát říct, že se nebudete vážit a nad jídlem přemýšlet a stejně vás bude zlobit, jak jde váhy pomalu nahoru a obezita začne pomalu ovlivňovat celý váš život. Prvně pojedete výtahem, abyste se nezadýchali, pak koupíte volnější šaty, aby vás neobtahovaly, pak někam raději nepůjdete, aby vás nebolely nohy a tady někde začíná ta propast, kdy nám jde o zdraví a šťastný život.
Jak se změnily moje výsledky krve od 2006 do 2009, hubla jsem od 4.2008 do 12.2008
Vysoké hodnoty LDL a celkového cholesterolu zvyšují riziko cévních příhod, stejně jako příliš nízká hodnota HDL (pod 0,9 milimolů na litr) Lékaři doporučují udržovat hladinu celkového cholesterolu nižší než 5,6 milimolů v jednom litru (ideálně kolem 5,2 milimolů) a hladinu HDL tak vysokou, jak je to možné.
2006 94 kg, kulička věčně unavená
LDL 2,38
HDL 1,68
celkový chol. 2006 4,2
triglyceridy 2006 1,12
2009 67 kg, už po zhubnutí
LDL 1,09
HDL 2,36
celkový chol. 2009 3.91
triglyceridy 2009 0,5
Takže nyní je celkový chol. nižší, ale zásadní změnou je, že ten hodný HDL je vyšší než zlý LDL a triglyceridy , které mohou být v rozpětí od 0,45 do 1,82 se snížily v krvi skoro na minimum na 0,5. Tak co říkáte výsledkům mojí dietky?
Nemusíte chodit pomalu s vystrčeným břichem a těžkým zadkem a dřít stehny o sebe, není to nutné, když se nad tím zamyslíte a budete chtít něco změnit. Až půjdete někdy do nějakého velkého obchodu, zaměřte se na to a počítejte poměr žen s nadváhou a štíhlých, je poslední dobou dost vyrovnaný skoro jedna ku jedné. V jedné studii lékařů četla, že každých 10% nadváhy ukrátí život o pět let. Takže já měla 94 kg a nadváha byla 24 kg, měla bych mít váhu asi 65 - 69. Jedno procento z toho je asi 0,69, měla jsem tedy asi 36% nadváhy, takže dobrých 17 let života, nezhubla jsem hned, tělo jsem přetěžovala 8 let nadváhou, tak možná jsem si vrátila deset let, ale ušetřila jsem si tím zhubnutím určitě spoustu otravností s léčením různých nemocí z obezity. To jsem ráda.
Naše tělo, jako každá živá hmota má své nároky a zákonitosti, opotřebovává se pomaleji nebo rychleji, pracuje si podle nich, ať se nám to líbí nebo ne, my máme jen dvě možnosti: Přizpůsobit trochu myšlení schránce, ve které naše duše sídlí, pochopit a snažit se ji zachovat zdravou, abychom mohli žít plnohodnotný život. Druhá možnost je, že povýšíme své chuťové vjemy nad celý svůj život, nejen nad jeho délku, ale i nad jeho kvalitu, my už nezažijeme některé věci, protože na ně kvůli své váze a nemocem nebudene fyzicky stačit, my už nebudeme nikdy elegantní a štíhlí, budeme se valit jako neforemná hmota a říkat si v duchu, jak to někteří dělají , že jsou stále zdraví, při síle a plní elánu, do nás se už nikdo nezamiluje na první pohled a čekají nás jen nemoci, utrpení a endoprotézy kloubů a cukrovka. NÁM DÁ PRÁCI JEN NOSIT CELÝ DEN SVÉ TĚLO, TAK JAKÉ DALŠÍ VĚCI BY PO NÁS KDO CHTĚL. Nechtějte být v této kategorii, jsme lidé myslící a je to nedůstojné.
Jak poznám, že já mám metabolickou pouchu nadrodukce inzulinu a z ní pramenící obezitu?
Dejte si dva zákusky, zapijte je, aby se cukr dostal rychleji a snadněji do krve a zvrhle čekejte, co na to vaše tělo. Tyto příznaky pociťujete zhruba 2-4 hodiny po konzumaci potravin s vysokým gylekemickým indexem:
zvýšená potivost
ospalost
vnitřní chvění
hlasité kručení v břiše
neschopnost usnout
bušení srdce
pocit nejistoty
bolest hlavy
apatie
třes rukou
neochota řešit problémy
malátnost
podrážděnost
zívání
zimomřivost
probuzení ze spánku a potřeba jíst v noci
vtíravá potřeba něco pojíst
svírání žaludku a útrob
pocit podlamování nohou
Pokud jich vypozorujete víc než 3 , je to ono, naší metodou se to může hodně zlepšit a zmenšit i objem vnitřního tuku, ale náchylnost k tomu je doživotní. Proto hovořím o změně uvažování o jídle a vlastním životě a ne jenom o dietě. Jestli ještě váháte, určitě je více cest , ale váhu snižte i mírně obézním hrozí o 50 procent větší nebezpečí předčasné smrti než lidem s normální váhou. Hrozí jim také o dvě třetiny vyšší nebezpečí, že zemřou na srdeční nebo mozkovou mrtvici, a až čtyřikrát větší nebezpečí úmrtí na cukrovku a ledvinové nebo jaterní choroby. Pravděpodobnost úmrtí na rakovinu je o šestinu vyšší.
Jídelníčky sestavuji podle vašeho těla: Já vím, že vlohy k nemocem jsou vrozené, ale taky se dědí způsoby stravování a bohužel hlavně v Čechách ty nezdravé.Náš národní pohled na dobré jídlo zahrnuje knedlíky, tučná masa, smažené věci a na víkend napečené buchty, to podporuje sklony k mnoha nemocem. My třeba ve škole dětem nabízíme dost zdravé složení stravy, ale z domu o víkendu jsou zvyklé na nakládaná masa a smažená jídla a potom jim zdravé jídlo moc nejede. Moje jídelníčky se liší nejen množstvím příjmu kJ, ale také složením. Mezi dny se snažím udělat občas výkyv mezi příjmem bílkovin a sacharidů, aby nám metabolismus neusínal. Vlastně se ptám zákaznic na tělesné parametry, na uložení tuku a rozložení postavy a tuku na ní, také na zdravotní problémy. Rozlišuji tři základní lidi - ektomorf, mezomorf a endomorf. Další rozdělení mám potom u jednotlivých lidí podle vnitřního/ obezita jablko/ a podkožního tuku/